Autor Tema: Crimes of War  (Pročitano 1632 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

_Dante_

 • PES-master
 • Superstar
 • *****
 • Poruke: 1630
  • Pogledaj profil
Crimes of War
« poslato: 27. april 2008, 01:00:56 »
Crimes of War

Pošto je Ubersoldier 2 izašao u Rusiji i Nemačkoj, red je i da se prevede na engleski i pokaže širokim narodnim masama.

April 1945. godine, poslednji dani Drugog Svetskog Rata. Berlin je pod opsadom, i imperija Trećeg Rajha se polako raspada. Hitler se krije u svom Führerbunker-u, iako zna u kakvoj situaciij se nalazi. Najviši po rangu SS oficiri se odlučuju na visoko rizičan plan. Najvažnije osobe Trećeg Rajha treba da se evakuišu pre nego se Sovjetska zastava zaviori na Reichstag-u. Međutim, pobunjenici saznaju za ovaj plan i ...

   
Glavni meni, opcije, pravljenje lika za multiplay i glavni junak

Jednog dana, tokom specijalne operacije, pokret opozicije je saznaje za lokaciju postrojenja za porizvodnju T9 leka. Ovaj lek služi za suzbijanje volje kod oživljenih vojnika. Vođe, su se iznenadile pošto su bili ubeđeni da je ZE8, fabrika gde su vojnici oživljavani, potpuno uništena. Odlučeno je da se ova stvar potpuno ispita. Ovako počinje igra, i posle ovog kratkog teksta nalazite se u prikolici džipa i za mitreljezom. Odmah vas napada mnoštvo protivnika, kao da ste već par dana igrali igru. Nikakav kratki uvod, nikakva objašnjenja šta je šta, samo pušku u ruke i udri, a i šta će nam objašnjenja kada je u pitanju pucačina iz prvog lica, sve je standaradno.


Timska akcija sa prijateljima koji vam čuvaju leđa

Ono što je važno i što uspešno prodaje jednu pucačinu iz prvog lica je priča koja stoji iza naslova, naravno ako se ispune trenutni grafički standardi. Crimes of War imaju oba. Iako je tema drugog svetskog rata izlizana ipak nas autori iznenađuju sa pričama, koje su ujedno i fiktivne i moguće. Možda su tamo negde postojali super vojnici koji su mogli promeniti ishode rata, samo da su se stvari odigrale drugačije.

   
Inventar oružija, jedan hedšot, neka od prepreka i brener

Znemarimo standardne detalje jedne pucačine i svoju pažnju posvetimo stvarima koje igru ističu u gomili. U Crimes of War-u postoji poseban sistem napredovanja. Objasnićemo ovo najkraće moguće. Kada ubijete protivnika preciznim pogotkom u glavu (ili po kanterovski Hedšotom), imaćete malo vremena da povežete tri ovakva za redom, posle čega se aktivira Ubersniper mod čije je vreme trajanja mnogo veće. Tokom ovog moda potrebno je napraviti i četvriti Hedšot kako bi se upalila njegova specijalnost, a to je besmrtnost i brzina. Tokom upaljenog ubersniper moda svaki novi hedšot popunjava plavu liniju, ili vašu energiju, koja služi za ubermoći i za trčanje. Pored ubernsiper moda postoji i berserk mod koji se aktivira ubistvima iz blizine sa nožem. Tri ovakva pravovremena ubistva aktiviraju berserk, a četvrti ga iskoršćava. Tokom berserka se aktivira besmrtnost, ali hedštovi su nemogući jer naokolo divljate sa nožem.


Jedna od uobičajenih sačekuša u igri. Korišćenje ubersniper moda

Pored ove dve "specijalne" moći tu je i korišćenje barijere, valjda se koristite mozgom. Ova barijera ima dvostruko dejstvo, prvo je zaustavljanje metkova, a na višim nivoima ove metke možete iskoristiti protiv neprijatelja. Rpg elemenat igre se ogleda u iskorišćavanju iskustvenih poena u svrhe poboljšavanja karakteristika glavnog junaka. Sistem ubersniper/berserk vas nagrađuje XP poenima kada uspete da povežete tri ubistva i to na sledeći načim. Ako uspete jako brzo da povežete tri ubistva onda 3XP poena a ako to uradite polako onda 1XP poen. Kada pređete određeni nivo onda ćete moći ove poene da iskoristite. Veštine koje možete naučiti su: povećanje životnih poena, energije, statičkog štita, vreme trajanja moći i preciznost pogotka. Naša preporuka je da poslednju stavku održavate ispred drugih, jer je upravo ona ta koja vam osvaja iskustvene poene.

   
Bliski kontakt, ubervojnik (stripovana grafika), napredovanje i barijera

Zahtevnost igre nije prevelika i igra će se moći igrati i na srednje jakim mašinama. Grafika je na visokom nivou i sa mnogo detalja iako nam se čini da je sa nekog zastarelog engine-a ali sa dobrim modifikacijama. Jedina stvar koja nam je smetala u igri je animacija udarca iz blizine. Kada vam se neki protivnik prikrade iza leđa i krene animacija u kojoj on vas kundakom iza glave, nemoguće je okrenuti se i uočiti ga pošto vas prati dok se okrećete. Znamo da je ovo trebalo da bude super detalj, ali mislimo da nije uspeo. Samo smo se nervirali kada bi nas neki protivnik dohvatio iza leđa a mi smo došli iz istog pravca kao i on. Inače sve ostale animacije su više nego odlične. Zvuk je odlično urađen, pogotovo kad upalite barijeru (neverovatan bas), mada imamo i zamerku za jednu od melodija koja se povremeno čuje u igri i koja ima tendenciju da umori igrača, pre nego da ga zadrži u igri.


Korišćenje barijere. Plus, na kraju možete videti i stripovanu grafiku međuscena

Iako je Crimes of War samo kopija Ubersoldier 2 igre, ipak mislmo da će zaživeti kod publike. Engleski jezik je već postao standardan u igrama i teško je navići se na drugačije. Igra ima odličan sistem napredovanja glavnog lika i mislimo da će održati pažnju igrača i zadovoljiti mu potrebu za zabavom. Igra nam je bila prilično izazovna kako na srednjoj težini tako i na najvišoj. Naglasićemo samo da je na najvišoj težini nemoguće napredovati bez ubermoći. Crimes of War je jedna od uberpcačina koju preporučujemo svim uberfanovima istih.

Minimalna Zahtevnost

Windows XP

 • CPU: Intel P4 2.4GHz
 • RAM: 512MB
 • Hard Drive: 6GB plus prazan prostor zbog boljeg rada
 • Video: NVIDIA GeForce FX 5600 ili ATI Radeon 9600
 • Sound: DirectX 9.0c kompatibilna zvuÄna kartica


It Svet
▂ ▃ ▅ ▆ █ I House Music! █ ▆ ▅ ▃ ▂[/SIZE]