Juce zavrsio...pa da napisem ponesto, kada su utisci prenocili:
Igra je u svakom smislu dosta bolja od Unity, ali i dalje slabija od prve cetiri igre i Black Flag. Bar je tako iz mog ugla.
Gameplay je manje-vise isti kao kod Unity, uz poneku inovaciju. Svidja mi se Betmenoliki grappling hook, a igra bi mozda bila teski smor (pentranje i free roam) da su ga izostavili, uzimajuci u obzir velicinu Londona i gradjevine. A mnogo je cool stvarcica. Bilo je bagova tu i tamo, ali nista nalik na one teske glitcheve kao na konzolama (postavljao sam u temi ranije). Kastomizacija, crafting, combat su ok. Combo potezi cak odlicni i zabavni, mada su protivnici skroz neizazovni.
Prica u igri je ponovo slaba* i bez "vrhunskih" zapleta. Misije i ovaj put nisu zanimljive kao u prvim igrama (ili je to do moje zasicenosti...?). Nekako mi sve uglavnom deluje naivno. A nadje se i poneka glupost, tipa resavanje puzzle kod one katedrale - cisto vredjanje inteligencije! Cetvrta i osma sekvenca su mi najzanimljivije/najbolje. Dosta sporednog sadrzaja je prisutno, ali nisam imao vremena da odigram. Npr. besmisleni portali koji su bili u Unity, sada u ovoj igri itekako imaju smisao. Inace, steta sto su poslednje misije vise fokusirane na Jacoba a ne Evie.
Atmosfera i sam London su odlicni, soundtrack je maestralan! Voice acting je naravno na nivou, a Evie i Jacob su sjajni likovi, meni sada jedni od omiljenih - odmah iza Ezia i Edwarda. Harizmaticni sa veoma lepo prikazanim odnosom izmedju njih, prepucavanjem, humorom. Ostali sporedni likovi su uglavnom dosadni. Ne mogu ni da pridju Da Vinciju, Bordzijama, Crnobradom...
*Medjutim, Present Day prica (cutscene, reconstructed data i WWI portal) konacno dobija neki smisao i pravac.
Mislim da je ceo taj sadrzaj bolji i bitniji za lore nego ono iz Black Flag, Rogue, Unity zajedno. Kad bolje razmislim, to mi se i najvise svidja u igri.
Spoiler
Rebecca i Shaun su se vratili. Konacno predstavili Galinu, i to u velikom stilu! Juno ide ka svojim planovima...
First Civilization "klonovi", teorije o Shrouds of Eden? Pa cak i ona teorija o sinu/bratu Desmonda koji je Sage... Sve ovo vraca optimizam i veliki potencijal u naredne igre. Sta god da urade, bukvalno.
Samo se nadam da ce vratiti playable Present Day, pa makar i na sat vremena ili samo par misija.Objektivno, kada se sve uzme u obzir, igra je prosecan Assassin's Creed. Sve vec vidjeno (kao sto smo i navikli), dok ovaj sadrzaj iznad, meni kao fanu serijala, puno znaci.
Neka ocena bi u najboljem slucaju bila 7,5/10. A da mi je ovo prvi AC ikad, verovatno bi bila visa...cisto da se "ne uplase" novi igraci ako ih uopste ima. :mrgreen:
Verujem da je velika verovatnoca da ce sledeca igra biti Japan, Egipat ili Wild Wild West.
Mislim da su smorili sa Evropom i Modernim vremenima, i da je u narednim igrama neophodan povratak u Srednji vek i neko osvezenje kao sto je bio slucaj sa AC3 -> BlackFlag.