Sport interactive(SI), proizvodjac FM-a ima mogucnost blokade koda. Sto znaci da ako vide da je isti kod upotrijebljen za instalaciju na vise ip adresa oni ce ga ugasiti. Takodje postoji slucaj da steam 2 ili vise klijenata bude online, tj proba biti online, cime se otvoreno rizikuje mogucnost da opet kod bude blokiran. Znaci, sve je do toga koliko ce oni da provjeravaju i bave se time. Ja iz iskustva znam da oni provjeravaju to na pocetku, jer im je u interesu sto vise igrica da se proda. Zato je i rade dosta kvalitetno, pa je tesko i pirata odraditi. A postoji i jako bitna stvar, koja smeta pravim ljubiteljima ove igre. A to su apdejti(pechevi) koje oni izbacuju 3, nekad i 4 puta do Januara(koliko se sjecam). Taj poslednji apdejt je obicno najbolji i tada je igrica na svom maksimumu.
Vi koji sada kupite kod od tog lika dobijate prakticno beta FM koji nece moci da se apdejtuje. Zasto? Pa jednostavno, da bi se apdejtovao igra mora biti online...aaa ako je online..ode kod. Jedino da on vama 30 javlja vrijeme kada vi mozete uci online, pa izaci offline da pokupite apdejt. Ali zapitajte se koja je vjerovatnoca da se to sihronizuje
Moj savjet vam je, ako vec cete tako igricu da nabavite, da sacekate poslednji apdejt negdje posle Nove Godine. Onda bi sa povlacenjem igrice sa neta, steam povukao i apdejt poslednji za tu godinu.
Opet ako se kockate, probajte kupiti od nekog ko nije prodao vec 30 kopija tog koda
Ali dovoljno je da kod procuri na netu u bilo koje vrijeme i bice ugasen.