Više nema dileme. Loša politika u poslednjih nekoliko godina dovela je fudbalski klub Crvena zvezda na rub propasti. Prevelika dugovanja u iznosu od preko 45 miliona eura, više nisu mogla proći nekažnjeno. Raskidi ugovora skoro svih prvotimaca doveli su klub u mat poziciju. Potraživanja bivših igrača i trenera su naterala Upravni odbor na hitnu sednicu na kojoj se raspravljalo o poziciji Zvezde. U ceo slučaj se uključio Fudbalski savez Srbije i UEFA. Nakon više sati zasedanja iza zatvorenih vrata, novinarima je i zvanično potvrdjeno da je naš najtrofejniji fudbalski klub bankrotirao!

Odlukom disciplinskog organa FSS, FK Crvena zvezda je samo zbog svoje bogate istorije uspeo da izbori nastavak takmičenja ali u Zonskoj ligi Srbije - Beograd! U isto vreme iz sedišta UEFE , stigla je depeša da se FK Crvenoj Zvezdi zabranjuje učestvovanje u bilo kom medjunarodnom takmičenju do 2016. godine! Takođe na snagu je stupila i zajednička sankcija domaće i medjunarodne fudbalske kuće o embargu na transfere do pomenute godine! Crni dani na Marakani!
STIŽE POMOĆ SA SVIH STRANASkoro svi članovi Upravnog odmora podneli su ostavke na svoje funkcije, a igrači su raspušteni i kao slobodni igrači potražiće novu sredinu. U ovom totalnom haosu koji je nastao u Ljutice Bogdana, uspeli smo da dođemo do podatka da je predsednik Dzajić jedini ostao uz klub u ovom teškom trenutku. Da ne bude sve tako crno, bivši igrači Dejan Stanković i Dejan Savićević došli su u Beograd i pridružili se Dzajiću u upravljaćkoj strukturi kluba:
'' Ovo je tužan dan za Srpski fudbal. Tužan dan i za Evropski fudbal. Izgleda da je ipak ovo bila jedina opcija u ovom teškom vremenu za naš klub. Tu sam da pomognem kako god mogu da ovaj dan ne traje dugo. Svim silama ćemo pokušati da Zvezdi vratimo bar deo nekadašnjeg sjaja'' - rekao je Stanković ispred stadiona Crvene Zvezde, dolazeći na radni sastanak nove uprave. Takođe, jedna odlična vest za sve koji vole Zvezdu jeste i ostanak Bobana Bajkovića i Miloša Ninkovića ! Na pitanje novinara da li je svestan da je ovo verovatno poslednji čin njegove fudbalske karijere, Miloš je kratko prokomentarisao:
''KAda sam dolazio , došao sam jer sam znao da je situacija teška. Mislio sam da ništa gore ne može da nas snadje ali sam pogrešio. lako je sada otići. Ostaviti sve, okrenuti se i zaboraviti Zvezdu za sva vremena. Ostala je samo mladost i deca Zvezdine škole koja će graditi neku novu, bolju budućnost. Treba im lider. Ja sam tu da čuvam kult Zvezdaštva i žrtve za dres koji nosimo!''DELIJE VERNE I KAD JE NAJTEŽE!Najteže trenutke od nastanka navijačke grupe, Delije preživljavaju baš sada. Ipak, i pored svih nedaća koje su se izdešavale, nekoliko hiljada Delija pesmom prkosi ovom teškom vremenu, dajući podršku svima koji su ostali i koji su stigli u klub!
''Nikada nećemo okrenuti ledja Zvezdi, nikada! Gde god da igra, protiv bilo koga, sa kojim god igračima, Zvezda je Zvezda, a mi smo Delije, Cigani, kako vam volja! Bili smo tu kada smo postajali prvaci Evrope i sveta, bićemo tu i sad kada je najteže''- izjavio je jedan od najvatrenijih pristalica Crveno belih koji su okupljeni ispred Marakane.
DATA FILEGazprom više nije sponzor.
Ostali prvotimci su: Miloš Ninković, Boban Bajković, Marko Petković, Stevan Luković, Jovan Krneta, Darko Lazić, Predrag Rajković, Ljubo Nenadić i Vukan Savićević.
Reputacija kluba smanjena na 4900 (National)
Budžet kluba 300k, transfer budžet 0
Liga: Beogradska BIP Zona
Bez evropskog takmičenja
Uprava promenjena. Novi članovi uprave Dejan Stanković i Dejan Savićević
Zabrana dovođenja igrača do 1. Juna 2016 godine.
Download (serbian-fm.net)
Spoiler