Autor Tema: Assassin's Creed: Brotherhood  (Pročitano 3474 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ogisha

 • Superstar
 • *****
 • Poruke: 645
  • Pogledaj profil
Assassin's Creed: Brotherhood
« poslato: 20. maj 2011, 22:31:11 »Предуго ишчекивани наставак једне од најпопуларнијих игрица у последњих пар година превазишао је сва очекивања њених фанова. Наставак феноменалне Assassin's Creed игрице, под називом Brotherhood на најбољи могући начин се надовезао на предходно "чудо од игре" , Assassin's Creed II.

Главни јунак ове приче је, као и у прошлом делу, Ezio Auditore. Најславнији и највештији међу assassin-има, започиње коначну борбу са најљућим непријатељима, папском фамилијом Борџија, познатом по многим нечасним делима. Ezio је, за разлику од предходног дела, сада наоружан огромним искуством, потпомогнут бројним пријатељима које је стекао и који су спремни да му помогну у борби до коначне победе. Радња игре је смештена у Риму, епицентру свих важних дешавања тог доба.

Папска фамилија  Борџија господари Римом, раширила је свој утицај у сваком делу града, и прети да га пороби. Како је Рим вишеструко већи од других тадашњих ренесансних градова, тако са собом носи и много великих опасности које вребају на сваком ћошку. Поготово је Eziu отежана ситуација након што је његова вила у Монтериђонију уништена услед напада Ђезареа Борџије, који је преотео најважнији артефакт тог доба, тзв "Apple of Eden" . Ezio сада долази "мечки на рупу" без игде икога, свестан да мора да пронађе старе савезнике, јер је немогуће борити се сам против толике силе, и разних других искушења.
Готово је немогуће набројати које је све новине са собом донео најновији наставак Assassin's Creed-a. Почнимо од тога да је сада могуће много брже кретати се градом тако што ћете јахати коња, што морате да елиминишете утицај фамилије Борџија у сваком делу града. Даље, ваше борилачке способности су знатно унапређење, учинковитост ваших борби је знатно ефикаснија  пошто сада имате вишеструко више противника са којима ћете се борити. Такође, списак ваших противника је сада већи, пошто се у овом , трећем делу, борите и са тзв. "Followers of Romulus" , специфичним ратницима одевеним у вучју кожу који себе сматрају неком врстом чувара римске традиције.

Неке ствари су остале у суштини исте, уместо Assassin's Tombs сада имамо Assassin's Lairs, у коме се крију важни артефакти старог Рима. Пењање на зидине и приликом истраживања разних делова знатно је компликованије, што даје драж самој игри, пошто о сваком потезу мора пажљиво да се промисли.

Ипак, убедљиво највреднија иновација, вероватно најбољи могући додатак овој игри је ваш сопствени клан који формирате регрутујући остале assassin-e. Елиминисањем утицаја фамилије Борџија добијате слотове за регрутовање ваше војске, ваших assassin-a, који ће бити  од великог значаја током ваше кампање. Њих ћете слати на различите мисије широм Европе, на којима ће они стицати преко потребно искуство и вештину за одлучујуће борбе. Њих ћете моћи и да позовете у битним тренуцима да се обрачунају са ривалима. Они то могу да ураде појединачно, или у оквиру тзв. ARROW STORM-a , што је изузетно ефикасан начин да одједном елиминишете више противника.Све је ствар тактике: некад ће вам веома одговарати да ваши assassin-и ураде посао за вас, док ће некад они бити непотребни.  У овој игри посебно место заузимају споредне мисије, о којима ће бити речи. У другом делу сте новац зарађивали из ваше виле које сада више нема. Трећи део са собом доноси банке у којима ћете моћи да подигнете новац који сте зарадили тако што реновирате онај део Рима који сте ослободили од утицаја папске фамилије. Реновирање подиже цену том делу града и одатле добијате већи новац, а можете реновирати многе ствари: аквадукте, апотекаре, ковачнице.....Осим тога што доноси новчану добит, реновирање вам може помоћи да брже стигнете до свог одредишта, ако успоставите систем тунела кроз Рим, што можемо назвати неком претечом данашњих метроа.


Ваши пријатељи који су вас пратили током другог дела ту су и даље. Ту је и ваша родбина, односно оно што је од ње остало.  Свако ће помоћи на свој начин, иако ће они међу собом имати бројне несугласице, оптужујући једни друге за издају.  Assassin's Creed Brotherhood посебну пажњу посвећује споредним мисијама чије решавање може довести до занимљивих отркића, као нпр. како су изгледали напори Eziа да придобије младу лепотицу Клаудију, или да вам помогнете да стекнете нове вештине за оне главне мисије. А саме мисије су знатно унапређене, теже, занимљивије за решавање: нпр. ваш најоданији савезник, Леонардо да Винчи сазнао је да су његови патенти искоришћени за прављење разорних оружја који прете да униште све што им се нађе на путу, па је ваш задатак да те машине уништите, а заузврат ће Леонардо да вам врати све оне способности које сте имали у другом делу (дупли бодежи, боље пењање...). У међувремену је фамилија Борџија ојачала, тако да сада није ваш противник само папа Родриго, већ и наследник Ћезаре, знатно лукавији од Родрига.
Није више тако једноставно ни шуњати се поред  стражара. Пошто сте у сваком моменту јако близу ваших главних непријатеља, то су и њихови чувари бројнији, тако да нећете тако лако проћи поред њих. Све то је оно што даје посебну драж овој игри: о сваком потезу мора да се промисли.
Једна од лепих новина је и то што ћете ви мисије касније моћи и да поновите, јер више није поента да их само завршите, већ и да попуните тзв. side quests, који се састоје из тога да будете неоткривени, да убијете противника специфичним оружјем, да решите мисију за мање од 7-8 минута...Посвећујући пуну пажњу свим мисијама, и главним и споредним ,схватићете да је ова игра нешто што ће вас константно држати испред екрана. Сваки део мисије тежи да се разликује од других ствари, заиста се у Ubisoft-y о свему мислило. Поента ове игре је да обједини причу из другог и трећег дела, да прикаже успон славног Еzia из времена када је био млад и неискусан па до данас, када је највећи и најславнији од свих његових колега.


Графика је , као и до сада, остала савршена. Бићете изузетно одушевљени Колосеумом, који ће бити врло важно место за ваше мисије. Посветило се доста пажње самом граду, заиста се види да је већи и лепши од других градова које је ова игра у својим деловима обухватала.  О свему се водило рачуна, покрети савршено изгледају, лепше, грациозније него до сада. Сваки ћошак вас тера да у њега завирите.

Ни звук не заостаје, међутим он је потпуно маргиналан у односу на перфектне визуелне ефекте који ће окупирати готово целокупну вашу пажњу.

За крај, да ли је потребан додатни коментар за овако савршену игру ? Једностано, нешто што МОРА да се проба, без обзира шта волите да играте. Уколико изађе и нови наставак ове игре, сигурно је да прети да постане једна од најбољих игара свих времена.Gameplay: 10
Graphics: 9
Sound: 9

Коначна: 9,5
« Poslednja izmena: 20. maj 2011, 22:55:48 od strane Ogisha »
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: 4evra

4evra

 • Nerazzurro
 • Legenda foruma
 • *****
 • Poruke: 10025
  • Pogledaj profil
Re: Assassin's Creed: Brotherhood
« Odgovor #1 poslato: 20. maj 2011, 22:41:28 »
Odlicno.
Prosao si celu igru,iznjeo sadrzaj hronoloski kako ga i ona nudi,o svemu taman toliko da nije ni premalo a ni previse detaljno i opsirno.
Mene licno sto se tice,trenutno najbolja recenzija u ovom delu,i pravi primer zasto smo i inicirali otvaranje ovakve sekcije u podforumu.
Samo nastavi :thumbup:
It will be born here, at the Orologio restaurant,meeting place of artists and it will be always a team of great talent.On this splendid night it's colours will be given:The black and the blue with a golden background of the stars. It will be called Internazionale,because we are brothers of the world
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: Ogisha, RamaPFC