Pre par godina jos dok smo cekali da stigne PES4 drug je dobio Football Kingdom. Sta reci, onako, meni se igra i nije narocito dopala. Isuvise retardiran AI obbrane, koje kao i da nema. Mreze na golovima su zaista bile najlepse koje sam ikada video. Slobodnjaci su se fino izvodili.
Sad kad vidim ove snimke koje je mare okacio, cak mi se cini boljom nego tada. Mi smo se cak mnogo namucili kod kretanja kroz neke menije jer je su bili na japanskom. Sad slucajno progooglujem i vidim da je cuveni Fernando odradio patch za prevod cele igre:
verzija3 (postoji i v4 ali nisam uspeo da nadjem link)Inace, ogroman broj igara(full verzije, ne samo demoi) zaista radi na PCSX2 emulatoru. Krasevi i greske koje eventualno postoje odnose se u najvecem broju slucajeva na animacione scene izmedju staza. Ali i za to ima leka, vec je napravljeno na desetine fixeva za isto toliko igara.
E sad to za hardware, u pravu si mare treba zaista malo jaca masina, da bi se bilo koja PS2 igra pokrenula. Ja recimo igram sa Athlon 4400 dual core, 3 GB rama, GeForce 7600 GS bez problema Final Fantasy X i XII, Ace Combat 4 (mada moram da priznam da imam problem kod 4 staze, jer ne mogu da unistim avion koji trebam,jer rakete prolaze kroz njega kao da ne postoji
). Ali veliki broj igara je zaista 90-100% igriv(uz odgovarajuci hardware pc-ija naravno). Evo
liste igaraNazalost Football Kingdom nije moguce igrati preko PCSX2-a, barem ne sa trenutnim verzijama PCSX2-a.